De 33e editie was een groot succes

Terug

Open Monumentendag 2019  heeft in Delft ruim 19.000 bezoekers getrokken.  
Zij namen een kijkje in de ruim 44 prachtige Delftse monumenten.

Het Voormalig Hoofdkantoor Gist-Brocades / DSM met de expositie rond 150 jaar DSM Gist werd extreem goed bezocht met 3538 bezoekers. De Maria van Jessekerk trok 2630 kijkers en bij het Stadhuis liepen 11748 personen door de bekende groene deur naar binnen.

Het “Levensloop Spel door de Delftse geschiedenis” op de Markt, georganiseerd door ‘Stadsarchief de Hort Op’ kon op een bezoek van veel Delftenaren rekenen en gaf deze editie van Open Monumentendag Delft een kleurrijk tintje.

In de Middeleeuwse gevangenis het Steen schrokken veel bezoekers zich een hoedje toen ze een edelman ontdekten die zijn roes achter de tralies moest uitslapen.

Naast veel oudere bezoekers, die vaak herinneringen hebben aan een pand, kwamen ook veel expats en ouders met kinderen en een kijkje nemen.

Ook de culturele activiteiten werden goed bezocht. Het Eerste Delftse Smartlappenkoor zorgde voor een feestelijk concert voor de deur van het Prinsenkwartier. En in huis Lambert van Meerten werden in het fraaie trappenhuis fragmenten uit de opera Dido en Aeneas gezongen.